Ervaar met een van de meest ervaren minnaars van Nederland, erotiek zoals je nog nooit erotiek beleefd hebt

Dagblad ‘De Telegraaf’

“Ik huurde een gigolo”

Hieronder de uitgeschreven tekst van het artikel uit De Telegraaf  door Hanna Gillissen.

Na een slecht huwelijk en ruim tien jaar zonder seks, waagde Lisanne (fictieve voornaam) (49) het erop: ze maakte een afspraak met een gigolo. Sindsdien bruist deze moeder van twee dochters (18 en 21) weer van energie. En wil ze dolgraag het taboe doorbreken.

“Ik ben lief, zacht en teder. Ik laat je op een ontspannen, respectvolle wijze een paar uurtjes relaxen. We maken kennis, kletsen wat en ik zal voorstellen met een ontspanningsmassage te beginnen, vervolgens een erotische massage geven en wat we daarna gaan doen, Lisanne…zie het voor je.”

“Ik hád het niet meer toen ik het mailtje van gigolo René las! De dag ervoor had ik de stoute schoenen aangetrokken en hem een bericht gestuurd. Dat ik graag informatie wilde. Dat ik ruim tien jaar geen seks meer had gehad en tijdens mijn hele huwelijk nog nooit een hoogtepunt had gehad. Dat mijn zelfvertrouwen een behoorlijke deuk had gekregen en dat ik een maatje meer had − of dat voor hem geen barrière was…”

“In 2012 ben ik gescheiden, na ruim 25 jaar huwelijk. Ons seksleven was niet spannend en tien jaar vóór onze breuk kwam ik erachter dat hij continue vreemdging. Ik voelde me ontzettend gekwetst, toch bleven we bij elkaar: als broer en zus. Hij vond het wel prima zo: hij kon zijn gang gaan en ik zorgde voor de kinderen. Ik wilde ons gezinsleven in standhouden. Mijn gevoel had ik uitgeschakeld. Tot ik wat ging drinken met een schoolvriendje van vroeger. Hij bleef maar zeggen hoe leuk hij me vond. Ik had niets door, maar opeens zoende hij me vol op de mond. Het was de hemel op aarde! Tegelijkertijd dacht ik: wat nu? Vreemdgaan voelde niet goed, daar was ik ook veel te onzeker voor. Maar het had wel iets in mij wakker gemaakt. Ik besloot te gaan scheiden.”

Doodeng

“Daten durfde ik niet, laat staan iemand opduiken in de kroeg. Mijn zelfvertrouwen én vertrouwen in mannen waren compleet weg. Ik vond mezelf dik, dacht: wat moet iemand met mij? En ik had al zolang geen seks gehad, ik had geen idee wat er op dat gebied van mij werd verwacht. Afgelopen voorjaar dacht ik ineens: weet je wat, ik ga naar zo’n gigolo. Ik had daar ooit iets over gelezen en het leek me helemaal niet zo’n gek idee. Als ik een tuinman nodig had, huurde ik die toch ook? Ik kwam op de website van gigolo René terecht. We hebben wat over en weer gemaild en hij benadrukte dat hij niets zou doen wat ik niet zou willen. Hij zou mij in de watten leggen en ik hoefde geen druk te voelen om hem te behagen. Dat gaf me het vertrouwen om ervoor te gaan.”

“Ik vond het doodeng, maar was ook benieuwd hoe het zou zijn om ‘her-ontmaagd’ te worden. We spraken af in een hotel; bij mij thuis wilde ik niet, dat kwam te dichtbij. Maar nog diezelfde middag kreeg ik het opeens Spaans benauwd. Ik sms’te hem: ‘Zeg nou eens eerlijk, is ook maar de helft van de referenties op je site waar?’ Hij stuurde terug: ‘Alles is echt, en je mag morgen zelf oordelen. Heb je je koffer al gepakt?’ Tegen mijn jongste dochter, die in die periode nog vaak in het weekend thuis was, had ik gezegd dat ik een dagje wellness ging doen met een vriendin. Ik heb mijn nagels gelakt, een lekker geurtje opgedaan en lingerie aangetrokken. Dat gaf me een klein beetje zelfvertrouwen. De zenuwen gierden door mijn lijf toen ik incheckte. Toen hij wat te laat was, dacht ik: hij komt niet, ik ben er in getrapt… Maar precies op dat moment kreeg ik een sms: ‘Ik kom nu naar boven.’ Mijn hart ging als een bezetene tekeer!”

“Hij kwam binnen: een slanke, gespierde maar vrij kleine man met donker kort haar. Normaal gesproken niet mijn type, mar ik voelde me gelijk bij hem op mijn gemak. Terwijl hij koffie zette, vertelde ik dat ik al lang geen seks meer had gehad en dat ik af wilde van mijn onzekerheid. Hij luisterde en zei: ‘Je hebt veel gemist!’ Daarna vroeg hij of ik me wilde uitkleden, op mijn beha en slipje na. Ik ging op het bed liggen en hij masseerde me. Eerst dacht ik nog: Ik weet het niet, hoor…Maar hij was zo verschrikkelijk goed! Mijn ondergoed ging uit en zijn boxer ook. En opeens lagen we naakt tegen elkaar aan op bed en hadden we seks zoals ik het nog nooit had beleefd.”

“Het was alsof mijn denken werd stopgezet en m’n gevoel werd aangezet. Al mijn angsten werden weggenomen. Ik vergat helemaal dat het voor hem werk is. Het was zo intens en opwindend. Het was een ontdekkingstocht van vier uur lang waarin ik meerdere hoogtepunten beleefde. We hebben nog een tijdje naast elkaar gelegen. Ik trilde van de adrenaline. René zei dat ik moest stoppen met mezelf naar beneden te halen, dat ik de moeite waard was. Uiteindelijk kleedde hij zich weer aan en pakte de envelop van het nachtkasje die ik er volgens afspraak had neergelegd. Ik bleef nog even op bed nagenieten…”

Geen illusies

“Het was geen verliefdheid wat ik voelde. Ik zie het echt als een dienst. René bracht mij de seksuele kennis bij die ik nodig had. Ik heb niet de illusie dat we vanuit liefde seks hadden maar wel vanuit respect en vertrouwen, en dat is al heel wat. Mijn afspraak met een gigolo heeft me zoveel goeds gebracht. Ik heb er een enorme energieboost van gekregen en voel me eindelijk weer vrouw. Ik heb het vier vriendinnen verteld en zij vragen me voortdurend wanneer ik weer met hem afspreek. In ieder geval nog één afspraak heb ik staan omdat ik meer wil weten over het mannenlichaam en hoe ik een man kan verwennen. En ik wil het nog eens op een rustig tempo herbeleven. Dan kan ik verder.”

“René doet nog aan ‘nazorg’ via de mail: hij zegt dat ik moet leven en genieten en adviseert me zelfs bij wat ik in mijn profiel op een datingsite moet zetten. Inmiddels heb ik me al ingeschreven, maar nog niet op een betaalde site, dat is nog een brug te ver. En ik chat via een online netwerk. De mannen die ik daar tegenkom willen meteen van alles, maar daar ben ik nog niet aan toe. Ik gebruik het puur om te oefenen, om uit te vinden wat ik wel en niet wil. Binnenkort ga ik ook naar een dansfeest om te ervaren hoe het in het ‘echte leven’ gaat. Ik vind daten nog steeds doodeng. Maar ik heb al zo’n belangrijke stap gezet dat ik het vertrouwen heb dat het goed gaat komen.”

“Ik bruis en kolk, dat zien mensen in mijn omgeving wel aan me. Maar ik weet zeker dat niemand dit erachter zal zoeken! Ik heb ook mezelf verrast. Negatieve reacties heb ik niet gekregen; de vriendinnen die ik het heb verteld zijn allemaal blij dat ik het heft in eigen handen heb genomen. Maar verder zeg ik het tegen niemand; ik wil niet dat mijn kinderen en werkgever het te weten komen.”

“Waarom ik dit verhaal – anoniem – vertel, is dat ik het inhuren van een gigolo uit de taboesfeer wil halen. Ik wil het schimmige eraf halen. Want ik schaam me er niet voor. Sterker: ik ben er trots op dat ik deze stap heb genomen. Het is het beste besluit na mijn scheiding geweest. Het heeft ook zoveel meer voor mij betekend dan alleen maar ‘seks inkopen’: ik ging erheen om te leren, te voelen wat het met me zou doen om bemind te worden en te beminnen. Ik gun iedere vrouw zo’n ervaring, vooral vrouwen die net als ik weinig zelfvertrouwen hadden.”

“Gigolo Rene heeft mij ‘aan’ gezet”

Hieronder de uitgeschreven tekst van het (vervolg)artikel uit De Telegraaf. Door Daphne van Rossum.

Iedereen kan zich er nog wel één herinneren: een verhaal uit VROUW magazine dat je geraakt heeft, je niet meer loslaat. Omdat je jezelf erin herkent of omdat je er je juist over verbaast. Hoe zou het nu, zoveel maanden of jaren later, met die ene vrouw gaan? Deze week: Lisanne. Na een slecht huwelijk en ruim tien jaar zonder seks trok zij de stoute schoenen aan en maakte een afspraak met een gigolo. We spraken Lisanne in juli 2014. Hoe is het nu met haar?

Lisanne woont in een gewone buurt, in een gewone stad. Maar achter haar voordeur gaat een een niet zo gewoon verhaal schuil. Haar buren weten niks van de avonturen die deze dame heeft beleefd en dat wil ze graag zo houden. Wel wil ze nog een keer haar verhaal doen, om ’andere vrouwen te inspireren’, omdat ze zelf een ontzettende goede ervaring heeft gehad met ’haar’ gigolo René.

Lisanne is een vrouw van middelbare leeftijd. Ze heeft een stevig postuur, zit zichtbaar goed in haar vel, ziet er smaakvol gekleed uit. Ze straalt één en al pragmatisme, levenslust en plezier uit. Dat is wel anders geweest, vertelt ze. “Ik heb heel lang in de overlevingsstand gestaan: Mijn gevoel was volledig uitgeschakeld. Dat heeft tot drie jaar na mijn scheiding geduurd. Toen heb ik die actie met die gigolo ondernomen, dat heeft mijn gevoel weer aan gezet.”

Ze laat een foto zien van een vrouw. “Dat ben ik vlak na de scheiding”, zegt ze. Je herkent haar in de foto bijna niet terug. De vrouw die ze ooit was en de vrouw die ze nu is, dat zijn twee heel verschillende types. De één mat, de ander bruisend.

Goede flow

“Als je ’uit’ staat realiseer je je dat helemaal niet. Ik ben na René in een goede flow terecht gekomen, mannen, werk en het gewone leven. Ik heb mijn vaste baan opgezegd en ben met mijn eigen bedrijf aan de slag gegaan. Ik ben echt in mijn kracht gekomen (mede) door hem. Ik heb het vertrouwen dat ik het ga redden. Ik ben ook gaan daten, ben zelfs naar een speeddatingevent geweest, ik vond dat overigens vreselijk, maar heb wel lol gehad met mijn vriendin. Ik heb nu een man ontmoet waar ik af en toe mee uit eten ga. We zien elkaar dit weekeinde weer. Voor ik naar René ging, durfde ik helemaal niet te daten. Laat staan dat ik iemand in de kroeg durfde aan te spreken. Mijn zelfvertrouwen was compleet weg. Ik zat niet lekker in mijn vel en vond mezelf te dik. Ik dacht niet dat er iemand zou zijn die mij aantrekkelijk zou vinden.”

Vaginisme

“Nooit ben ik bang geweest verliefd te worden op René. Ik zie het als een dienst, misschien wel iets therapeutisch. Hij ontvangt verschillende soorten vrouwen, gewoon vrijgezelle, met vaginisme, of vrouwen die zoals ik, al lang geen seks hebben gehad. Of die zelfs nog nooit seks hebben gehad. Ik ben door hem echt wakker geworden. Qua kosten vond ik het wel meevallen. Het is iets van 150 euro en René neemt ruim de tijd voor je, rond de 3 uur. Er was geen tijdsdruk. Hij vindt het leuk en het geeft hem voldoening om vrouwen te verwennen.”

“Op zijn site staan geen foto’s, maar toen ik eenmaal met hem af ging spreken heeft hij er op verzoek wel eentje gestuurd. Hij is niet direct mijn type. Ik val op langere mannen, René is ietsje groter dan ik. De reden dat ik terug ben gegaan is dat ik van hem wilde leren, hoe je met mannen om moet gaan. Ik heb nooit behoefte gehad aan een andere gigolo.”

“Als ik maar een paar vrouwen over de drempel kan trekken, die maar een fractie van het plezier zullen hebben dat ik heb gehad, dan is mijn missie al volbracht.”